2019

Tendințe și principii în restaurarea contemporană

Tendințe și principii în restaurarea contemporană – cum ne raportăm noi, specialiștii din România, la ce spun și fac specialiștii din alte țări? care sunt tendințele la nivel european? sunt principiile utile în restaurare? cui îi folosesc?

Am menționa aici o singura idee – rolul de protecție pe care principiile îl au. Protecție pentru patrimoniu, ca intervențiile să fie făcute cu simțul responsabilității; protecție pentru specialiști, ca deținătorii și administratorii de patrimoniu să poată înțelege de ce o intervenție se face într-un anumit fel și nu după păreri neavizate.

Prezentarea intervențiilor de conservare-restaurare recente, bine realizate, ne ajută să creștem cu toții, prin schimbul de experiență. Le păstrăm așadar, ca temă constantă în fiecare număr.

Te invităm să ne împărtășești experiențele tale!

Pentru că suntem o echipă complexă – autori, graficieni, editori, consultanți, finanțatori, cititori –, în care fiecare are rolul său bine definit, și pentru că vrem să avem o publicație care să răspundă cât mai bine nevoii de informare, aducem, începând de anul acesta, câteva îmbunătățiri revistei. Astfel, am început indexarea pentru Caietele restaurării și vom pune accent pe acest aspect; am creat un site dedicat: www.caietelerestaurarii.ro ; lucrăm la îmbunătățirea conținutului din punct de vedere vizual și al materialului publicat – de aceea te invităm să ne scrii la editura.acs@gmail.com ce consideri că ar trebui îmbunătățit.

Îți mulțumim că ești alături de noi și ne ajuți să creștem frumos!

Mulțumim autorilor și tuturor contributorilor.